Samostojna hiša

Slovenija, Savinjska, Vojnik, Nova Cerkev

 • transakcijaprodaja
 • vrstahiša
 • velikost153,80 m²
69.000,00 €
hiša
hiša
hiša
hiša
hiša
hiša
hiša
hiša
hiša
hiša
hiša
hiša
hiša
hiša

Osnovni podatki

transakcija: prodaja
šifra oglasa: PH00398MN
vrsta objekta: hiša
tip: samostojna
regija: Savinjska
lokacija: Nova Cerkev
področje podrobno: Vojnik
leto izgradnje: 1965
leto prenove: 2007
nadstropje: P+1+M
velikost: 153,80 m²
parcela: 307,00 m²
energetski razred: Energetska izkaznica v pridobivanju

Opis

V kraju Nova Cerkev pri Vojniku, kraju na sotočju rečice Hudinje in potoka Dobrnice, je naprodaj stanovanjska hiša, ki se nahaja v samem centru kraja. Sam kraj Nova cerkev ima bogato zgodovino, še bolj pomembno pa je, da je kraj družabno in kulturno zelo aktiven, pa tudi turistično se lepo razvija (npr. Polžev mlin z 200 let še delujočo žago venecijanko) in vas tako čaka bivanje v prijetnem bivalnem okolju.

Bližnja in daljna okolica pa vam ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa (kolesarjenje, pohodništvo, konjeništvo, lov, ribolov, jadralno padalstvo, zimski turizem na bližnji Rogli oz na Pohorju, termalno kopališče v Zrečah, Laško......). Športno rekreacijski center Rogla je oddaljen 40 min., Terme Dobrna cca 10 min, terme Zreče ali Laško 20 min., LJ ali MB 45 min, Celje 15 min……..

Sama hiša se nahaja v samem centru kraja, ki ima OŠ (do 5. razreda), PTT, cerkev, kmečki turizem…vse ostale pomembne institucije pa so v vsega 3 km oddaljenem Vojniku (vrtec, šola,. trgovine, zdravstveni dom…..).

Parcela na kateri stoji hiša je velikosti 307 m2,od tega cca ½ parcele zajema hiša, poleg hiše pa je še prostor za manjši zelenjavni vrt, prostor za druženje pred hišo (pod brajdami) nadstrešek za avto pred garažo. Sicer pa je pred hišo, na javnih P poskrbljeno za parkiranje za vaše obiskovalce. Ker se stanovanjska stavba nahaja v kraju ki se ga je omenjalo že v 12. stoletju, je bila na tem mestu stavba -  predhodnica te hiše, po javno dostopnih podatkih že l. 1727, vendar se je l. 1963 – 1965 naredila na tem mestu popolnoma nova stavba. Tako lahko zapišemo letnico izgradnje kar 1965, v l. 2007 je hiša dobila novo streho in kpl izolacijo strehe, ter nove žlebe. Vse ostalo je bilo po potrebi obnavljano, tako da je hiša, z manjšimi posegi, lahko takoj vseljiva. Hiša ima etažnost P+1+M in ima po podatkih GURS-a 153,8 m2 površine dela stavbe v dveh etažah (dejansko nekaj več), ima pa še mansardni del, ki pa je neizdelan. .

V pritličju hiše, velikosti cca 100 m2 se nahajajo: vetrolov oz hodnik, kuhinja z jedilnico, shramba, dnevna soba in spalnica (obe imata krušno peč), kopalnica z WC-jem, garaža, kurilnica in klet. Po notranjem stopnišču se pride v 1. nadstropje, velikosti cca 70 m2 + cca 30 m2 terase, ki obsega: štiri prostore – sobe (ena soba ima vse priključke za kuhinjo) in hodnik z izhodom na teraso. Pred hišo oz pred garažo je nadstrešek za P avtomobila ob njem pa lesena sedežna garnitura za preživljanje prostega časa. Dostop v pritličje je brez vsake stopnice, tako da je pritlični del primeren za vse, ki jim stopnice pomenijo oviro.

Hiša ima cca 10 let staro streho, CK na olje (nekaj radiatorjev je že novejših, nekaj pa še rebrastih), vse plošče so že betonske, okna so še vsa lesena dvojna zasteklitev, fasada je navaden omet, v hiši sta dva dimnika (1x za CK, in drugi za peči v sobah.), skratka hiša je lahko vseljiva takoj. Hiša ima priklop elektrike, javnega vodovoda, KTV, telefonski priključek in lastno greznico.

Za več informacij oz ogled nas pokličite na 041/538-419.

 

 

 

 

Oprema

radiatorsko ogrevanje
kurilno olje
telefon
kabelska televizija
vrt

Kontaktni podatki

Milan Nerad

Številka licence: 01926, MOP

Telefon 041 538 419

Vsi oglasi

Pošlji povpraševanje

Oglejte si tudi

 • hiša
 • 129,00 m²
 • samostojna

Hiša samostojna

Šentjur, Planina pri Sevnici

69.000,00 €

 • hiša
 • 90,00 m²
 • samostojna

Hiša samostojna

Braslovče, Šmatevž

50.000,00 €

 • hiša
 • 93,70 m²
 • samostojna

Hiša samostojna

Braslovče, Šmatevž

130.000,00 €