Vikend počitniški objekt

Slovenija, Savinjska, Celje, Šmartno v Rožni Dolini

 • transakcijaprodaja
 • vrstapočitniški objekt
 • velikost847,00 m²
29.000,00 €
počitniški objekt
počitniški objekt
počitniški objekt
počitniški objekt
počitniški objekt
počitniški objekt
počitniški objekt
počitniški objekt

Osnovni podatki

transakcija: prodaja
šifra oglasa: PP00119MN
vrsta objekta: počitniški objekt
tip: vikend
regija: Savinjska
lokacija: Šmartno v Rožni Dolini
področje podrobno: Celje
leto izgradnje: 1980
leto prenove: 2000
nadstropje: K+P+M
velikost: 847,00 m²
parcela: 80,00 m²
energetski razred: EI ni potrebna (334.člen EI-1)

Opis

V naselju Šmartno v Rožni dolini, kraj z izredno bogato zgodovino, kraj ki se nahaja ob severnem delu Celja in po katerem je dobilo ime Šmartinsko jezero, se na izredno lepi sončni, razgledni lokaciji  prodaja lesen  vikend (ki je star cca 300 let in je postavljen na zidano klet), ki vam poleg naravnega okolja, miru in lepega razgleda nudi tudi možnost aktivnega počitka in možnost, da si na svoji zemlji pridelate sadje, zelenjavo.......... Samo zemljišče obsega skupaj 847m2, dostop do parcele je po asfaltirani cesti – javna pot, torej redno pluženo in vzdrževano. Vikend se nahaja na področju, kjer je po prostorskih planih občine predvidena stanovanjska gradnja, kar praktično pomeni , da se ob ureditvi dokumetacije lahko postavi tudi stanovanjska hiška. Na vikendu je priključek vode iz lastnega zajetja  - hidrofor (je pa možen priključek na javni vodovod in je že položenih cca 400 m cevi od priključka do vikenda), priključek elektrike in do vikenda je napeljan telefonski kabel, vendar ni aktiviran, vikend ima hišno številko, tako da si v primeru bivanja v vikendu lahku tudi uredite stalno prebivališče. Nad hiško je zelenjavni vrt, ki je ograjen, nekaj je zasajenega sadnega drevja, nekaj vinske trte, del parcele pa je gozd.
Vikend obsega po podatkih GURSA 49 m2 zemljišča pod stavbo in ima K+P+M torej skupaj cca 80 m2 uporaben površine oz  cca 30m2 kletnih prostorov, ki obsegajo večji prostor (primeren za druženja – trenutno večja miza), kopalnico z WC-jem (tuš, WC, bide in umivalnik) in vinsko klet. Pritlična etaža, ki je po priročnih notranjih stopnicah povezana z kletjo,  ima cca 30m2 in obsega en velik prostor, ki služi kot kuhinja z jedilnico in z izhodom na pokrito teraso pred hišo. Po lesenih stopnicah pridete v mansardni del, ki služi kot spalni del z balkonom - ložo, kar praktično pomeni, da je predmet prodaje  kar manjša bivalna hiška. Seveda pa je opcija, da si ob sprejetju prostorskega plana uredite tudi večjo stanovanjsko hišo. Kot smo zapisali je vikend »zgodovinsko obarvana kajža« stara cca 300 let in je zelo lepo ohranjena, z zunanje strani ima prvotni videz, z notranje strani pa je dodatno izolirana in »oblečena v ladijski pod«. Streha je bila l. 2000 kpl nova - opečnata kritina in izolacija mansarde. Pred hiško je pokrita terasa z leseno mizo in klopmi, na parceli pa je še zidana krušna peč in vrtna uta za orodje. V osnovi je bila hiška zgrajena l. 1980 (zidana klet) in na klet postavljena brunarica, ki je  redno vzdrževana in je tudi sedaj zelo lepo ohranjena. Ob prostem času lahko posedite na balkonu ali pred hiško na terasi, kjer vam pogled zastane ob prečudoviti okolici oz. se vam odpre razgled po bližnji in daljni okolici. Urejen je vpis v ZK in je brez vsakršnih obremenitev.
Skratka pred vami je vikend – hiška, ki vam poleg  kvalitetne staro- gradnje, omogoča da lahko svoj prosti čas preživite v lepem razgledu in mirnem objemu narave.  Za več informacij oz. ogled nas pokličite na 041/538-419.
 

Kontaktni podatki

Milan Nerad

Številka licence: 01926, MOP

Telefon 041 538 419

Vsi oglasi

Pošlji povpraševanje

Oglejte si tudi

 • počitniški objekt
 • 47,00 m²
 • hiša

Počitniški objekt hiša

Slovenske Konjice, Stare Slemene

55.000,00 €

 • počitniški objekt
 • 85,30 m²
 • vikend

Počitniški objekt vikend

Slovenske Konjice, Loče

53.000,00 €

 • počitniški objekt
 • 54,30 m²
 • vikend

Počitniški objekt vikend

Šmarje pri Jelšah, Babna Gora

49.000,00 €