Kmetija hiša

Slovenija, Savinjska, Vojnik, Čreškova

 • transakcijaprodaja
 • vrstahiša
 • velikost100,00 m²
185.000,00 €
hiša
hiša
hiša
hiša
hiša
hiša
hiša
hiša
hiša
hiša
hiša
hiša
hiša
hiša
hiša

Osnovni podatki

transakcija: prodaja
šifra oglasa: PH00404MN
vrsta objekta: hiša
tip: kmetija
regija: Savinjska
lokacija: Čreškova
področje podrobno: Vojnik
leto izgradnje: 1950
velikost: 100,00 m²
parcela: 84.129,00 m²

Opis

V kraju Čreškova (kraj med Dobrno, Novo Cerkvijo in Vitanjem), vas poleg lepe narave in prijaznih vaščanov, čaka kmetija, pri kateri je prisoten občutek pozitivne energije, saj ko se sprehodiš po njej, si dejansko spočiješ od vsakodnevnega tempa in se napolniš z energijo, ki jo lahko da samo narava.

Naselje se nahaja ob vznožju Paškega Kozjaka, v okolici, kjer prevladuje kmetijska dejavnost in turizem in ima bogato zgodovino. Bližnje zdravilišče Dobrna (cca 4 km, kjer je šola, vrtec, trgovina, zdravstveni dom, PTT, bank…..) je bilo prvič omenjeno že l. 1403 in še danes so terme znane po svojih zdravilnih kopelih. Tako vam kmetija omogoča dejavnost zdraviliškega turizma, saj razen Term Dobrna ni daleč tudi do zdravilišča Laško in Zreče. In seveda če si turisti oz popotniki zaželijo počitka v naravi, da ohranijo stik z naravo in niso ljubitelji hotelov in vrveža v njih, je potem destinacija kot je ta, prava za nekoga, ki ima idejo razvoja turizma v »stiku« z naravo (glamping turizem, ki ponuja nekaj več od klasičnega kampiranja, pa vendar to kar si najbolj želijo – mir v objemu narave). V poštev pridejo tako hiške na drevesih, kot tudi šotorska oblika glampinga, ali pa izdelava apartmajev na delu kmetije, kjer je stavbno zemljišče..Lahko pa si omislite kar klasično turistično kmetijo, saj imate ogromno možnosti za izletniški turizem, organizacijo poslovnih druženj ali piknikov, »duhovnega« turizma….nadgradite z domačimi živalmi ali jeleni, ekološko pridelavo hrane, domačimi proizvodi…skratka vabljeni na ogled vsi, ki imate željo in vizijo razvoja kmetije, ki je komunalno opremljena in lahko dostopna.

Kmetija skupaj obsega 84129 m2, od tega je 2162 m2 stavbnega zemljišča, 49.576 m2 kmetijskega (v večini se da strojno obdelovat, nekaj pa tudi uporabit kot pašnik) in 32.391 m2 gozda, ki vam zagotavlja dovolj lesa za potrebe kmetije (tako za kurjavo, kot tudi za obnovo kakšnega poslopja – strehe ali še kaj več). Kmetija je razgibana, vendar ima dovolj površin za bio kmetovanje, vzrejo konjev, jelenov, drobnice, čebele….na stavbnem delu kmetije pa stoji nekaj poslopij, ki so bile zgrajene l. 1950:  stanovanjska hiša cca 100 m2 etažne površine (potrebna obnove, oz še bolje rušitev in postavitev nadomestne hiše), večje gospodarsko poslopje, ki ima cca 200 m2 v etaži oz skupaj cca 400 m2 (v spodnjem delu hlevi, shrambe…v zgornjem delu pa prostor za spravilo sena), ki je solidno ohranjeno in tudi možnost takojšnje uporabe (trenutno potrebno samo delna ureditev strešne kritine), kozolec v tlorisni velikosti 114 m2, ki je tudi lepo ohranjen in primeren za takojšnjo uporabo, ter še dva pomožna objekta, ki pa sta primerna za rušitev. Kmetija ima priključek elektrike, dva vodna vira, hišno številko, urediti bo potrebno grezno jamo, dostop je po asfaltirani cesti (javna cesta), skratka kmetija ima vse pogoje za ponovno aktivacijo oz za razvoj vaše poslovne ideje, ki je povezana z naravo, kmetijo, ekološko pridelavo hrane, vzrejo živine…..Kmetija predstavlja zaključeno enoto – možna delna ali celotna ograditev, nima statusa zaščitene kmetije, na robu kmetije teče potok, kjer je dovolj vode za napajanje živine, ali si celo omislite lasten ribnik…Skratka obilo priložnosti, novih zgodb, važna je samo ideja, kajti lokacija je prava!!! Kmetija je lepo vzdrževana v dogovoru s sosedom kmetom in obstaja tudi možnost dogovora za naprej.

In kako se pride do kmetije? Lokacija je od AC priključka Celje center oddaljena cca 16 km oz 20 min vožnje, v smeri Vojnik – Nova Cerkev – Socka - Črešnova

Skratka za vse, ki bi radi pobegnili od vsakodnevnega vrveža, se ukvarjali s kmetijsko – gozdarsko - turistično dejavnostjo, vam priporočamo ogled kmetije.

V primeru vprašanj ali ogleda nas pokličite na 041/538 419 in z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vprašanja, nudili pomoč pri prodaji vaše nepremičnine, svetovali pri postopku financiranja nakupa….

 

 

Kontaktni podatki

Milan Nerad

Številka licence: 01926, MOP

Telefon 041 538 419

Vsi oglasi

Pošlji povpraševanje

Oglejte si tudi

 • hiša
 • 115,00 m²
 • dvojček

Hiša dvojček

Celje, Celje

175.000,00 €

 • hiša
 • 268,00 m²
 • samostojna

Hiša samostojna

Šentjur, Repno

290.000,00 €

 • hiša
 • 128,00 m²
 • samostojna

Hiša samostojna

Šentjur, Planina pri Sevnici

109.000,00 €